Skip to main content

Waarom je, naast je ontbijt, lunch en souper, ook tussendoortjes niet mag vergeten.

Je leest wel eens ‘ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een knecht.’ Prima motto. Maar waar zijn de royale tussendoortjes? Want tussendoortjes zijn niet alleen een aanvulling op een gezond voedingspatroon en een verantwoorde levensstijl, ze zijn daarbovenop redders in nood op momenten dat je er nog eens in wil voor gaan. Na het sporten bijvoorbeeld. Of tijdens een middagdip, terwijl je nog twee uur te gaan hebt. Of op reis: als je uit je Mongoolse yurt stapt en er alleen yakmelk te krijgen is. Yuk.

Dit zijn onze 3 belangrijkste ingrediënten:

Granen

Ons hoofdingrediënt. We gebruiken tarwebloem, spelt en haver zodat onze biscuits bronnen van vezels zijn. Vezels zijn even essentieel voor je lijf als koolhydraten, vetten en eiwitten. Waarom? Vezels zorgen voor een gezonde spijsvertering. Meer zelfs: vezels geven je ook een verzadigd gevoel na het eten. Op die manier grijp je minder snel naar snacks die je op de lange termijn niet blij maken. Adieu zakken chips en kommen ijs!

Rozijnen

Natuurlijk zetten we ook de rozijnen in het zonnetje. Want - weetje nummer twee om te delen op feestjes - ons merk is vernoemd naar de bekende Sultana rozijnen. Deze gedroogde druifjes zijn heerlijk zoet van smaak en dankzij de natuurlijke suikers kan je er weer even tegen. Geen zorgen: omdat rozijnen ook boordevol vezels zitten, geven ze je vlug een verzadigd gevoel. Precies wat je zoekt in een verantwoord tussendoortje.

Fruitvulling

De ene keer appel. Dan weer bosvruchten. Of cranberry en dadels. Bij Sultana zijn we nogal gek op fruitvulling. Gewoon, omdat fruitvulling uit zichzelf heerlijk ruikt, de meest fantastische kleuren heeft en geweldig smaakt. We moeten daarom niets hebben van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. In geen van onze producten. Daarom zeggen we zo graag: Sultana. Dat voelt goed.